הבית עם המדרגות השחורות - BARAMI - בר-עמי
מחפש...

Magazine

הבית עם המדרגות השחורות

תאריך פרסום: 15.12.19

שם הסטודיו: STUDIO EREZ HYATT

הלקוחות: זוג + 3 ילדים

אודות הפרויקט:

המשפחה רכשה בית עם 4 מפלסים במרכז הארץ ורצתה בית שונה מבתים שכבר ראו אצל אחרים, עם דגש על בית בוטיקי ועל-זמני, שייתן הרגשת אירוח כמו בית מלון מודרני מבלי לוותר על החמימות.
כשהמעצב ארז חייט הגיע לשטח, הוא ראה מול עיניו חלל שבו ניצב קיר כח, משחקי קונטרסטים, ושילוב חומרים דרמטי שמורכב מבטון, עץ, דקטון, ופרלטו.

וכך היה.
הכניסה לבית מאופיינת במודרניות נקייה שרק ממתינה לעטוף את מי שנכנס.
דלת הכניסה, כולל הקיר סביבה, מחופה בטון בדוגמת פסים אופקיים בטקסטורת עץ, וממוסגרת במלבן שחור שהוא תוצאה של הרווח שנוצר סביבה.
הרווח השחור מתכתב עם נגרות המטבח, כמו גם המתגים השחורים עבורו, שכמו כל המתגים בבית נבחרו בקו נקי ובמראה אלגנטי להפליא.

לימין הדלת ניצב קומפלקס נגרות לבן בו מסתתרים ארון אחסון, חדר משפחה ושירותי אורחים, ורק ידית פתיחה מרמזת שמתחבא שם דבר מה.
מול הקובייה הלבנה עומד בניגוד מושלם המטבח השחור במלוא תפארתו.
תיכנונו בקווים נקיים הופך אותו לדרמטי ושקט באותו הזמן.
במרכזו ניצב אי פרי סטנדינג מחופה בדקטון שחור ומוקף כסאות שחורים גם הם, כשכולם יחד בולטים על הרקע הבהיר של ריצוף הפרלטו האפור.
הפרלטו יוצר תחושה זורמת כיוון שמציג דוגמא לא סימטרית ומבולגנת מחד, אך יוצרת קרקע רגועה מאידך.

הצבע השחור מעיד שמדובר בבחירה עיצובית אמיצה המציגה את החלל כולו כאומנותי, ואת המטבח בפרט כיצירת אומנות של ממש.
התקרה כולה נצבעה בלבן ובכך מאזנת את מה שמתרחש תחתיה, ובמקביל מבטלת את הרעשים הסביבתיים שסביבה.
כמו בכל פרוייקט, גם כאן המעצב משתמש בה כמימד עיצובי, ויצר עליה משחקי תאורה של עיגולים וקווים מאורכים שיוצרים קומפוזיציה צורנית כאקט עיצובי רב מעלה.
התאורה עצמה פונקציונלית ויוצרת מתח בין החללים כשהיא מחשיכה ומאירה כל אלמנט בנפרד, תוך שהיא אחראית לתרחישים מגוונים לשעות היום המשתנות.

המעבר לסלון עובר דרך גרם המדרגות השחורות, שהן עמוד התווך של הבית ומשמשות כאלמנט פיסולי.
הן מחופות רזינה שחורה בגימור מאט והן הקשר הויזואלי בין 3 המפלסים, ובנוסף, יש להן אחריות כלפי הטון העיצובי, כמו גם על הדינמיות בחלל.
הן מלוות במעקה זכוכית שלא מתחרה איתן על תשומת הלב, ומדגיש אותן מכל נקודה בחלל.
במרכזן מוקמה אדנית מאותו החומר עם עץ גבוה ומרשים, עדות לירידה לפרטים הקטנים ביותר.
הן קשורות קשר הדוק לסלון שלידן כך ששתי המדרגות השחורות הן בגובה המדוייק של התחתית השחורה של קיר הטלויזיה בסלון שנמצא מאחוריהן.

כבר בתחילת הפרוייקט למעצב היה ברור שהוא רוצה סלון ענק, ואכן הסלון תופס שטח גדול מקומת הכניסה.
הספה והמזנון מקיימים משחק של קלילות וכובד, וגם במזנון עצמו מתקיים המשחק הזה בין חלקו העליון לתחתון.
המזנון הוא חלק מקיר הכח, שהוא תביעת האצבע של המעצב בכל פרוייקט, שמקבל יישום שונה בכל בית.
הוא עשוי לייסטים אנכיים וסימטריים של עץ אלון שנצבע לפי גוון מדוייק לבחירת המעצב, שמאחוריהם מסתתר חלל לאיחסון.
חלקו העליון מורחק מהרצפה ונראה כמסה מרחפת, שתחתיה מדרגת דקטון אפור שמוארת בפס תאורה נסתר.
ברווח שבין העץ לדקטון תוכננה נגרות שחורה שיוצרת רווח דרמטי, וחוזרת על גריל המיזוג השחור שמעליה.

השחור חוזר גם בקיר שמאונך לקיר הכח ומציג אלמנט פיסולי בפני עצמו, המחופה בנגרות א-סימטרית במקצבים משתנים היוצרים רעש שקט בחלל, כלומר מציגים עניין אבל לא מפריעים לאיזון החלל ולרוגע שבו.
תרומה נוספת לחלל היא במעטפת שהיא יוצרת יחד עם המטבח השחור שעוטפת את מי שיושב בסלון כבתוך הרמוניה חזרתית של חומרים וצבעים.

ריהוט הסלון מורכב מספות רביצה בהירה מסיביות עם ידיות שאינן סימטריות בגובה וברוחב, ובמרכזן 2 שולחנות אווריריים ומינימליסטים מחומרים שונים.
הריהוט יושב על שטיח אפור שכהה מהרצפה, ומגדיר את שטח הסלון, כמו גם מבליט את בהירות הספה.

גב הספה והקיר האנכי לו מחופים בטון בדוגמת קיר דלת הכניסה, ובכך יוצרים מעטפת עיצובית מעניינת למי שרובץ בסלון.
הוילונות האפורים שמשתלשלים על החלונות שפעורים בקיר הבטון מצטרפים למעטפת מלאת העניין.
בנקודת המפגש בין קירות הבטון ניצב עציץ גדול מימדים שמחזק את הקשר בין הפנים והחוץ, ומעשיר את הבית בחיים טבעיים.

בקומה העליונה נמצא חדר ההורים, והוא מקום שעוטף בנועם ובעיצוב מוקפד.
הוא מרוצף פרקט פישבון שיוצר חמימות בחלל המודרני, כשצורת הנחתו יוצרת בסיס מעניין לחדר כולו.
עליו עומדת מיטה שעטופה בגב אפור מפנק עם שני גופי תאורה תלויים משני צדדיו.
מולה ניצב  ארון שחור פרי סטנדינג ששתולה בו טלוויזיה, ומולו ארון לבן, שיחד הם יוצרים מעין חדר ארונות מפנק.

המיטה היוקרתית נשענת על קיר שמחופה בנגרות דרמטית שחורה בגדלים ועומקים משתנים, ושתולה בה דלת באותו חיפוי בקו 0 שמכניסה לחדר הרחצה.
ארון האמבטיה בנוי מלייסטים של עץ אגוז, ורמיזה לחומר הזה יש כבר בשידת האיפור שליד מיטת ההורים.
כל מוצרי הסניטריה, כולל מחמם המגבות, נבחרו בשחור ויוצרים הרמוניה ויזואלית על גבי הקירות שמחופים פרלטו שמתחיל ברצפה.

הצבע השחור בבית הוא עדות לתפישת המעצב שמדובר בצבע חם, שמתאים לכל חללי הבית, ותודות לקונטרסטים של צבעים קרים וחמים או בהירים וכהים יצר המעצב איזון שאחראי על חמימות נעימה ועיצוב מושלם.

צילום: אלעד גונן.